Kun kaikki on kokeiltu, valinta on Fendt

Yrjö ja Tuula Sassin pihassa kimaltelee tuore hankinta Fendt Brilliant SGA 700. Toukokuussa kotiutunut vaunu on valmiiksi vetokoukkuun kytkettynä, lähtökuopissa tuttuja ja uusia Suomen maanteitä koluamaan. Sassit aloittivat asuntovaunuharrastuksen jo 70-luvulla koko perheen voimin. Nykyään Sassit matkustavat kaksistaan, mutta poika jatkaa harrastusta oman perheensä kanssa.

Kun asuntovaunuilun parissa on vietetty lähes kaikki liikenevä vapaa-aika jo vuosikymmenten ajan, pariskunta tosiaan tietää, mitkä vaunun ominaisuudet tekevät matkailusta helppoa ja mukavaa. Ennen Fendtiä Sassit ovat omistaneet lukuisia eri valmistajien vaunuja. Vanhemmiten tilaa ja laatua arvostaa enemmän kuin nuorempana. Niinpä ruoanlaitosta pitävät Sassit ovatkin erityisen tyytyväisiä uuden vaunun tilavaan keittiöön, viimeisteltyihin yksityiskohtiin ja laadukkaisiin materiaaleihin.

Uusi vaunu on osoittautunut tähän mennessä jopa odotettua paremmaksi. Sängyt ovat niin mukavat, ettei aamulla raaskisi nousta ylös ollenkaan, nauraa Tuula. Yllätyksenä tuli myös, että jääkaappeja on kaksi. Niinpä toisen on voinut pyhittää kylmille juomille, toisen huolehtiessa ruoka-ainesten raikkaudesta. Pimeät talvi- ja syysillatkin ovat tervetulleita, kun voi tuijotella digitakan liekkejä ja kuunnella palavien puiden ritinää.

Lisävarusteina Sassit valitsivat vaunuunsa luistoneston ja lisätavaraluukun. Luistonesto on hyvä turvaa tuova ominaisuus, jos vaunujen nopeusrajoituksia nostetaan, ja vakiovarusteena Brillantista löytyvä ilmastointikin tuli tälläisena hellekesänä heti tarpeeseen. Talvea Sassit odottavat mielenkiinnolla, se on vaunun kuin vaunun todellinen koetinkivi. Fendtissä lämmityspatterit ovat onneksi paikoillaan, joskus ne ovat puuttuneet ja silloin on keskellä yötä herätty kirjaimellisesti pää jäässä. Kauppiaamme K&K Kivinen asensi vaunuun lisäksi markiisin aurinkopäiviä viilentämään ja sateelta suojaamaan.

Tässä on meillä nyt vaunu, joka todellakin tuntuu kuin toiselta kodilta! Muille asuntovaunun kanssa liikkuville kokeneet Sassit lähettävät terveiset: “menkää kiireettömästi ja nauttikaa olostanne, Suomessa on paljon nähtävää”.