Fendt sai Liskien perheen viettämään enemmän aikaa yhdessä

Aikaisemmin harrastimme veneilyä. Kun olimme veneilleet pitkin Helsingin seutua viiden vuoden ajan, lähinurkat alkoivat näyttää liian tutuilta. Niinpä myimme veneen pois ja palasimme takaisin vaunumatkailuun, jota olimme aiemmin kokeilleet. Nyt on liikuttu vaunun kanssa viitisen vuotta aina kun töiltä ehditään.

Onhan mökilläkin ihan mukavaa, mutta me tykkäämme olla liikkeessä. Suomi on hieno maa, kun pöristelee pikkuteitä pitkin ja näkee erilaisia paikkoja. Katsomme leirintäalueen, jossa on lapsiperheelle sopivat puitteet. Jos paikka ei miellytä, aina voi vaihtaa. Se tässä onkin niin hienoa.

Viiden hengen perhe arvostaa järkevää tilankäyttöä

Ennen Fendtiä meillä oli yksi vaunu. Fendt on monella tapaa parempi. Tämä on edelliseen verrattuna tosi tukeva, ei mikään rimpula. Edes meidän huliviliperhe ei ole saanut vielä mitään hajalle! Kaikki luukut ja ovet, varsinkin ulko-ovi, ovat tukevia ja toimivat kuin junan vessa.

Lämmitysjärjestelmä on ilahduttanut helppoudellaan. Vanhassa vaunussa oli puhallusjärjestelmä, jota piti joskus herätä keskellä yötä veivaamaan käsipelillä kuumemmaksi tai kylmemmäksi. Nyt ei tarvitse kuin näppäillä haluamansa lämpötila.

Lapsille löytyy kolmikerrossänky. Aikuisten sänky on selälle tosi hyvä. Säilytystilaa on riittävästi ja lapset mahtuvat oleilemaan rauhassa omassa päädyssään.

Niin, ja kattoluukut ovat aivan mahtavat! Helppo veivata auki ja kiinni.

Huoneistojärjestys on sama kuin aiemmassa vaunussa, mutta tämä on tilavampi ja järkevämpi. Jos avaa jääkaapin oven, toinen mahtuu vielä kävelemään vessaan siitä ohitse. Sellaista arvostaa, kun perheeseen kuuluu viisi henkeä.

Kaiken kaikkiaan tämä vaunu on tosi käytännöllinen ja yleiseltä ulkomuodoltaan nätin näköinen. Vaikea tästä on keksiä mitään moitittavaa. Fendtin tasoisen matkailuvaunun omistaminen tuntuu turvalliselta. Voimme luottaa, että kaikki sen yksityiskohdat on tehty toimimaan pitkään ja kestämään käyttöä.

Kiire unohtuu

Fendtin hankittuamme olemme viettäneet enemmän aikaa yhdessä. Jos on huono sää, ollaan pelattu korttia tai Afrikan tähteä yhdessä saman pöydän ääressä. Tässä vaunussa olemme usein olleet yötä kotipihassakin. Lapset tykkäävät fiilistellä.

Tykkäämme myös laittaa ruokaa pitkän kaavan mukaan ja täällä se onnistuu paremmin kuin vanhassa vaunussa, kun tässä on niin hyvä keittiö.

Kotona tuntuu olevan aina kiire. Täällä kiireet unohtuvat.