Fendt osana aktiivisen nuorenparin harrastuksia

Mikael ja Laura Fredriksson hankkivat FENDT:in ensimmäiseksi matkailuvaunukseen helmikuussa 2018. Kun moottorikelkkailua harrastava nuoripari ajoi parin viikon päästä Ouluun lajin kilpailuihin, majoitus kulki näppärästi mukana.

Reissaamisesta tuli pian Fredrikssoneille tärkeä harrastus, koska vaunun kanssa on aina vapaus lähteä mihin suuntaan mieli tekee. Mukana matkustaa usein myös Nano-koira, pieni chihuahua.

Karavaanarin verta kolmannessa polvessa

Laura kertoo olevansa jo kolmannen polven karavaanari. Hän on viettänyt perheensä kanssa paljon aikaa matkailuvaunulla Pohjois-Suomessa reissaten. Lapsuuden kesistä on jäänyt hyvät muistot.

Laura päätti ehdottaa Mikaelille vaunumatkailun kokeilemista ja he lainasivat Lauran isän vaunua kesällä 2017. Helsingissä asuva pariskunta kävi ensimmäisellä reissullaan Alahärmässä ja viihtyi niin hyvin, että oman vaunun hankinta alkoi heti kiinnostaa.

Kaikki aloittelijalle sopivassa paketissa

Vaunuja ryhdyttiin katselemaan tositarkoituksella ja Helsingin Caravan -messuilla helmikuussa 2018 tuli vastaan FENDT Bianco 465 Active. Mallissa tuntui olevan sopivassa paketissa kaikki mitä Fredrikssonit ensimmälseltä vaunultaan toivoivat. Ja siitähän tehtiin sitten kaupat saman tien.

FENDT:issä kiehtoi se, että jokainen yksityiskohta oli tehty ajatuksella. Tärkeitä valintakriteereitä kyseiseen malliin olivat vaunun ulkonäkö, mahdollisuus sänkyjen yhdistämiseen, valaistus sekä sisustusmateriaalit. Viihtyvyyden kannalta olivat tärkeitä iso sohvaryhmä ja hyvät sängyt.

Fredrikssonien Bianco on käytössä ympäri vuoden ja sen erinomainen lattialämmitys on osoittautunut mukavuustekijäksi myös kesäisin. Sen ansiosta jäi ensimmäisestä juhannusreissustakin tosi mukavat muistot, vaikka melkoisen kylmä keli olikin.

Tähän mennessä omalla vaunulla on ehditty reissata Oulussa, Lahdessa, Räihässä, Kotkassa, Joensuussa ja Sauvossa. Suunnitelmissa siintää ainakin viikon kesälomareissu ja ruskaretki Lappiin syksyllä.

Matkailuvaunu mahdollistaa yhteisen moottorikelkkailuharrastuksen

Mikael ja Laura harrastavat yhdessä moottorikelkkailua, molemmilla on omat ajopelit.
Tänä talvena vaunu ja kelkat ovat odottaneet käyttäjiään kausipaikalla Hankasalmen Häkärinteillä. Vaunulta pääsee kätevästi suoraan moottorikelkkareiteille.

“Matkailuvaunu on oiva apuväline harrastuksellemme – se toimii tukikohtanamme siellä missä haluamme. Olemme käyneet vaunulla viikonloppuisin kerran pari kuukaudessa. Vietämme päivät luonnossa kelkoilla ajellen ja iltaisin grillataan ja saunotaan. Aika mökkimeininki, mutta paikkaa voi halutessaan vaihtaa”, sanoo Mikael.

Fredrikssonit haluavat innostaa muitakin nuoria vaunumatkailun pariin.

“Tämä harrastus tuo vapautta matkustamiseen, meillä on aina omat nurkat mukana, kun lähdemme reissuun!”